Ons aanbod

Het project ‘Villa Indigo’ is ontstaan uit de vaststelling dat de gezinnen van kinderen en jongeren met een ernstige ziekte zeer uitgeput zijn en dat het daarom noodzakelijk is deze gezinnen momenten van respijt te bieden buiten de directe familiekring.

De ziekte van een kind heeft grote gevolgen voor het hele gezin en zijn omgeving. De verzorging van een ziek kind vergt meestal een totale inzet van de naasten, zowel overdag als ’s nachts, jarenlang.

 

Respijt

Als u een pauze nodig hebt om uit te rusten, om voor uzelf, de broertjes en zusjes van uw kind, uw familie en uw vrienden te zorgen, dan kan Villa Indigo uw kind tijdelijk voor korte periodes opvangen.

 

Net als thuis

Villa Indigo is een warme en zorgzame plek, aangepast aan de behoeften van uw kind(eren).

Het multidisciplinaire team besteedt zoveel mogelijk tijd en energie aan de begeleiding en de ontwikkeling van de kinderen

Op het ritme van elk kind

Elk kind wordt verwelkomd als een gast en niet als een patiënt. Terwijl het kind kwaliteitsvolle medische zorgen toegediend krijgt, kan het leven in zijn tempo, afhankelijk van zijn mogelijkheden en zijn emoties van het moment.

 

In alle veiligheid

Ons team van verzorgers wisselt elkaar 24/24 af. Zij verzekeren het medische toezicht op uw kind en de continuïteit van de zorg, zodat u deze periode van respijt met een gerust hart kunt doorbrengen

 

Verblijven

Op medisch advies en met instemming van uw ziekenfonds biedt Villa Indigo twee soorten opvang aan:

Residentiële opvang

Uw kind blijft één of meerdere nachten. Het kan het hele jaar door elke dag van de week worden opgevangen, afhankelijk van de beschikbaarheid.

Dagopvang

Uw kind wordt 1 tot 5 keer per week opgevangen, afhankelijk van de vraag en de beschikbaarheid. Dit type opvang wordt uitsluitend georganiseerd van maandag tot vrijdag, en buiten de weekends en de schoolvakanties.