Uw steun is belangrijk

Villa Indigo wil een gezellige sfeer uitstralen, zowel voor de zieke kinderen als voor hun familie. U kunt ons helpen om het verblijf van onze gasten in Villa Indigo tot een geschenk te maken.

 

De structurele financiering die Villa Indigo van de overheid ontvangt, is ontoereikend en dekt alleen onze werking. Villa Indigo is dus sterk afhankelijk van giften en sponsoring om haar projecten voor de kinderen uit te werken. Uw steun en uw vrijgevigheid helpen ons om projecten te realiseren die het dagelijkse leven van de kinderen die wij opvangen, aangenamer maken. Elke euro maakt echt een verschil.

Alle ontvangen giften worden integraal gebruikt voor het welzijn van de kinderen en jongeren of om de omgeving zo aangenaam en veilig mogelijk te maken.

Nog beter. Steun specifiek enkele van onze projecten!

Vermeld gewoon het projectnummer (Project #xxxx) in de mededeling van uw overschrijving.

 

Ontmoet met de boerderijdieren

(Project #0052)

Tijdens de zomermaanden vallen kippen, eenden, konijnen, ezels en geiten van de vereniging “La grande vadrouille” voor een dag de tuin van Villa Indigo binnen, tot groot genoegen van alle kinderen. Het contact met dieren maakt het mogelijk te werken aan zintuiglijke, affectieve, communicatieve en relationele vaardigheden..
Te verzamelen budget : 100€  per 1/2 dag

 

Uitstapje naar zee, naar het platteland of naar een pretpark

(Project #0053)

In de zomer neemt het team van Villa Indigo de kinderen mee buiten Brussel. Een dagje aan zee of in de Ardennen, in alle veiligheid… Een deugddoende verandering van omgeving!

Te verzamelen budget (voornamelijk voor aangepast vervoer) : 1000€/reis

 

Pont des arts

(Project #0054)

Tijdens de schoolvakanties komen de artiesten van de vzw ‘Pont des arts’ (zang, muziek, dans, verhalen, circus of plastische kunsten) naar Villa Indigo om momenten van plezier en ontroering te delen. Ze bieden de kinderen de kans om hun artistieke mogelijkheden te ontdekken en te ontwikkelen, maar ook om zichzelf te ontdekken!

Te verzamelen budget : 1.000€/week

 

Snoezelen

(Project #0055)

De in Villa Indigo toegepaste snoezelbenadering is gebaseerd op 3 grote pijlers: relationeel – zintuiglijk – ontspanning en welzijn. Deze aanpak vereist aangepaste en dure uitrusting die snel beschadigd raakt bij contact met kinderen. We moeten ons materiaal voortdurend vernieuwen.

Te verzamelen budget : 4.000€ (lichtgevende vezels, bellenzuil, permanente opleiding van het personeel, …)

 

Carpe Canem

(Project #0056)

De lieve honden van de vzw Carpe Canem treden in nauw contact met kinderen omdat ze niet oordelen en van iedereen evenveel houden. Een handicap is voor hen geen obstakel. De tijd die met de honden wordt doorgebracht, versterkt onder andere het welzijn van de kinderen…

Te verzamelen budget: € 65/sessie

 

Springkasteel

(Project #0057)

Springen, glijden, plezier maken, … Een springkasteel is altijd een heus evenement wanneer het opgezet wordt in de tuin van Villa Indigo. Wij willen graag een springkasteel van goede kwaliteit aankopen dat de hele zomer blijft staan.

Te verzamelen budget: € 4.000 (springkasteel, uitrusting en beveiliging)

 

 

Sinterklaas

(Project #0058)

Elk jaar, begin december, maakt Sinterklaas een uitstapje naar Villa Indigo om de kinderen te ontmoeten en te verrassen.

Te verzamelen budget: € 1000/feest (voorstelling en geschenk)

 

Tovertafel

Bedankt voor uw steun

Gedaan op 09/2023

De tovertafel is een therapeutisch en ludiek instrument dat de zintuigen stimuleert en het isolement doorbreekt. Een aan het plafond bevestigde projector verandert een eenvoudige tafel in een aanraakscherm dat reageert op de kleinste handbewegingen van de kinderen, om via lichtprojecties spelletjes te spelen.

Te verzamelen budget: € 9.000 (aankoop van de interactieve projector en de licentie…)