Getuigenissen

Wat Villa Indigo voor mij betekent… In de eerste plaats een fantastisch project! Een huis dat wordt gekenmerkt door een goede sfeer en dat leeft op het ritme van bewonertjes die allemaal zo verschillend zijn maar tegelijkertijd allemaal even lief zijn. Een opvanghuis dat wordt geleid door een fantastisch multidisciplinair team dat blijk geeft van veel bereidwilligheid en dat een optimale verzorging garandeert – en dat alles in een gezellige, warme en menselijke sfeer. Een aangepaste en moderne omgeving die baadt in het licht, tal van mogelijkheden biedt en ervoor zorgt dat de kinderen zich zo goed mogelijk voelen en dolle pret beleven op het ritme van hun verlangens. Samenleven, gezelligheid, goed humeur, … Stuk voor stuk aspecten die op het menu staan! Jammer dat er niet meer projecten zoals dit bestaan. Hartelijk dank om mij te verwelkomen en mij 3 weken te laten doorbrengen in uw midden.
Aline
Stagiaire
Aan het hele team van Villa Indigo,
Ons ventje is ons heel dierbaar, en zijn welzijn gaat vaak voor op het onze. Nieuwe professionele gezondheidszorgverstrekkers ontmoeten, opnieuw zijn handicap uitleggen, andermaal de nadruk leggen op zijn moeilijkheden, … Dat heeft al veel inspanningen en energie gevergd van ons. Wij waren uitgeput en sleurden al veel bagage met ons mee toen we bij u kwamen aankloppen. Wij stelden ons veel vragen: Zal hij zich kunnen integreren? Zullen de professionele zorgverleners zijn noden en zijn behoeften wel begrijpen? Wij waren immers al zo lang nagenoeg de enigen die voor hem zorgden… Wat zal er gebeuren zodra de deur dichtgaat? We hadden al zo veel teleurstellingen opgelopen. Maar vanaf de eerste ontmoeting voelden we een echt verlangen om ons kind te leren kennen, het te integreren en zijn ritme te respecteren. Uw bereidwilligheid om zo veel mogelijk samen te werken met ons en uw transparantie trokken ons over de streep. We slaagden erin deze grote en belangrijke stap te zetten. U won ons vertrouwen, maar we bleven zitten met een schuldgevoel omdat we hem achterlieten… En dat schuldgevoel is hardnekkig, maar uw hartelijk onthaal, uw glimlach als we weggaan en het zinnetje "amuseer jullie, geniet ervan" verzachten veel. We hadden die woorden al zeer lange tijd niet meer gehoord. Geloof het of niet: het was voor ons een grote opluchting te horen dat we nog het recht hadden om ons te amuseren. Dankzij jullie krijgen wij niet alleen de kans om eindelijk eens uit te rusten, maar kan onze zoon ook zijn vaardigheden ontwikkelen, onder andere op het vlak van communicatie en sociale omgang. Het is echt aangenaam om hem anders te zien dan door zijn handicap, om hem gewoon te zien groeien. Als we hem komen halen, ziet hij er tevreden uit – zoals we hem thuis kennen. We kunnen zeggen dat hij zich thuis voelt. BEDANKT dus voor uw professionalisme en uw menselijkheid. Met vriendelijke groeten
Hugo
De ouders van
Beste,
Ik wou u schrijven om u te bedanken voor de opvang van Mehdi gedurende twee weken. Zo konden wij genieten van een zeer leuke vakantie, zonder stress of angst. Dit heeft mij persoonlijk de kans geboden om uit te rusten, op adem te komen en mijn batterijen op te laden. Ook Mehdi heeft een heel aangename vakantie gehad met veel activiteiten. Daardoor veranderde hij ook wat, kon hij zich integreren in een andere kleine gemeenschap, kon hij andere dingen zien en horen... Bedankt aan iedereen die de kans had om voor Mehdi te zorgen. Ik bedank mevrouw de directrice, de verpleegsters, de opvoedsters, de kinesitherapeuten, de vrijwilligers, ... Ik kijk ernaar uit om iedereen terug te zien en ik wens ieder van u veel moed en een succesvolle voortzetting van de activiteiten.
Medhi
De ouders van
Hierbij wil ik u van harte bedanken voor het recente verblijf van mijn dochter Salomé in Villa Indigo. Tot dan toe had Salomé slechts heel korte periodes elders verbleven, en de hele familie was dan ook een beetje bang om haar aan u toe te vertrouwen. Toen we haar kwamen halen, wou ze niet weggaan! Bovendien stelden we vast dat ze veel vooruitgang had geboekt op het vlak van autonomie, bijvoorbeeld om zich te wassen, om zich te kleden en om te eten… Ze wil steeds meer zelf doen!
Salome
De mama vane
Ik heb mij goed geamuseerd bij jullie. Ik vond het leuk met François in de snoezelruimte, en ik vond het ook leuk toen Nellia er was, toen ik samen was met Quentin, Benoît en Diego.
Jeremy