Het team

Een team ten dienste van het kind!

Een team ten dienste van het kind

Ons multidisciplinaire team bestaat uit een twintigtal professionals, vrijwilligers en stagiairs. De professionals werken nauw samen en wisselen informatie, vaardigheden en ervaring uit om de kwaliteit van de begeleiding van de kinderen en hun familie steeds te verbeteren.

Een trio staat in voor het beheer – de algemene directie,
de medische directie en de zorgcoördinatie:

Dorothée Pereira, directie
Jordaan Pollet, Zorgcoördinator

Een team van pediatrisch verpleegkundigen

Een team van pediatrisch verpleegkundigen verzekert de aanwezigheid 24 uur op 24 om de dagelijkse zorgen toe te dienen aan het kind. Ze verlenen kwaliteitsvolle zorgen, en hebben bovendien oog voor de behoeften en het welzijn van elke gast. Geen witte jassen hier! Hier is het gewoon zoals thuis! Nadine Bellis, Claire Grignard, Nicole Gaand, Carine Pauwels, Marie-Alix de Viron, Catherine Renard, Rachael Cajaljal, Joanne Hallez, Anne-Sophie Beelen, Anthony melardy, Jean de Dieu Nzabirinda, Maïté Ingelbrecht.

Kinderverzorgsters delen het leven van de kinderen door deel te nemen aan de dagelijkse taken. Zowel 's nachts als overdag staan ze de verpleegkundigen bij om de nodige zorgen toe te dienen bij het opstaan, het slapengaan, de maaltijden, het wassen. Ze nemen ook deel aan de animaties. Yolanda Nicloux, Stéphanie Alloncius, Alexandra Gordillo, Magali Heris, Gloria Louis.

In de week zijn er psychologen aanwezig. Ze luisteren naar de kinderen die dit wensen, alsook naar de ouders. Ze staan in verbinding met de andere plaatsen die de kinderen bezoeken (scholen, instellingen, ...) en ze zijn ook verantwoordelijk voor het team van vrijwilligers. Colline Murinni, Maëlle Boland, Aglaë de Favereau de Jeneret.

Een team van animatoren dat 7 dagen op 7 aanwezig is. Ze bieden activiteiten aan afgestemd op de verlangens, noden en vaardigheden van elk kind. Ze nemen ook deel aan het dagelijkse leven in het huis. Aurélie Van Oorschot, Julie Gérard, Martine Delrée, Fiona Pellizaro en Aurore Craenhals.

In de week is er een secretaresse aanwezig die instaat voor het onthaal en voor de administratieve taken van het huis. Sylvie Daems.

Een verantwoordelijke voor de inzameling van fondsen, Catherine Vandenberghe, heeft ons team versterkt om ons te helpen bij de ontwikkeling van ons project.

We hebben twee kokkins die de maaltijden bereiden en daarbij rekening houden met het specifieke dieet van elk kind. Ze stellen alles in het werk om de smaakpapillen te verwennen. Ze zorgen er ook voor dat het huis er netjes bij ligt. Jessica Maligno, Najlâa Sotany, Amal Oualhadj.

Een heel team van enthousiaste vrijwilligers zet zich in voor dit mooie menselijke avontuur! De meeste vrijwilligers komen voornamelijk om de kinderen gezelschap te houden en te begeleiden bij diverse activiteiten. Anderen komen in specifiekere gevallen een handje toesteken om verbeteringswerken uit te voeren (schilderwerken, grote lenteschoonmaak, ...) of om te helpen bij de organisatie van een evenement (opendeurdag, ... ).

Het team wordt regelmatig versterkt door stagiairs van scholen voor verpleegkunde, verpleeghulp, opvoedkunde, animatie in de zorgsector, kinderverzorging enz.

Villa Indigo staat onder leiding van een pluralistische, onafhankelijke en vrijwillige raad van bestuur. Dankzij de complementariteit van de leden is het mogelijk om op weldoordachte wijze te beslissen over de oriëntatie van ons project. De raad van bestuur verleent permanente en essentiële ondersteuning aan de directie en het team.

Leden:
Dr. Patrick Gérard, Voorzitter
Dr. Danielle Hasaert, Vice-voorzitster
Prof. Marie-Cécile Nassogne
Dr. Corinne De Laet
Dr. Christine Devalcke
Prof. Christiane Vermeylen
Meester Henry Hachez
Charles-Emmanuel Van Hecke
Patrick Van de Vyver
Philippe Henry de Generet
Valéria Verhaeghe de Naeyer

Actualiteit

Geplaatst op 29/03/2018

Wij hebben u nodig!

Help ons om via één klik tot 1000 € aan giften in te zamelen voor onze projecten!

Verder lezen
Geplaatst op 25/01/2018

20 km door Brussel – 27/05/2018

Beste vrienden en lopers, trek uw loopschoenen aan en loop mee met VILLA INDIGO!

Verder lezen
Geplaatst op 20/10/2017

Verder lezen